Всего на сайте:
236 тыс. 713 статей

Главная | Религия

Припев: Сла́ва Тебе́, Бо́же наш, сла́ва Тебе́.  Просмотрен 14

Тропарь: Приими́ Изра́илю Бо́жие ца́рство,/ и пребыва́яй во тьме, свет да у́зрит вели́кий,/ и кропле́нием да обновя́тся лю́дие,// Боже́ственныя кро́ве. (6 раз)

 

Припев: Сла́ва Тебе́, Бо́же наш, сла́ва Тебе́.

Тропарь: Разреше́ны своя́ ю́зники Сио́не испусти́,/ и от ро́ва неве́дения безво́дна изведи́,/ и кропле́нием да обновя́тся лю́дие,// Боже́ственныя кро́ве. (4 раза)

 

Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху.

Тропарь: Разреше́ны своя́ ю́зники Сио́не испусти́,/ и от ро́ва неве́дения безво́дна изведи́,/ и кропле́нием да обновя́тся лю́дие,// Боже́ственныя кро́ве.

 

И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Тропарь: Разреше́ны своя́ ю́зники Сио́не испусти́,/ и от ро́ва неве́дения безво́дна изведи́,/ и кропле́нием да обновя́тся лю́дие,// Боже́ственныя кро́ве.

 


Катава́сия пра́здника, глас 4:

Возопи́ша с весе́лием пра́ведных ду́си:/ ны́не ми́ру Заве́т Но́вый завеща́ется,/ и кропле́нием да обновя́тся лю́дие,// Бо́жия кро́ве.

 

Ектения́ ма́лая:

Диа́кон: Па́ки и па́ки ми́ром Го́споду помо́лимся.

Хор: Го́споди, поми́луй.

Диа́кон: Заступи́, спаси́, поми́луй и сохрани́ нас, Бо́же, Твое́ю благода́тию.

Хор: Го́споди, поми́луй.

Диа́кон: Пресвяту́ю, Пречи́стую, Преблагослове́нную, Сла́вную Влады́чицу на́шу Богоро́дицу и Присноде́ву Мари́ю, со все́ми святы́ми помяну́вше, са́ми себе́ и друг дру́га, и весь живо́т наш Христу́ Бо́гу предади́м.

Хор: Тебе́, Го́споди.

Иере́й: Ты бо еси́ Ца́рь ми́ра и Спас душ на́ших, и Тебе́ сла́ву воссыла́ем, Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в.

Хор: Ами́нь.

 

Конда́к пра́здника, глас 6, самогла́сен:

На престо́ле на Небеси́,/ на жребя́ти на земли́ носи́мый, Христе́ Бо́же,/ А́нгелов хвале́ние/ и дете́й воспева́ние прия́л еси́, зову́щих Ти:// благослове́н еси́, Гряды́й Ада́ма воззва́ти.

И́кос:

Поне́же а́да связа́л еси́ Безсме́ртне,/ и смерть умертви́л еси́,/ и мир воскреси́л еси́,/ с ва́иами младе́нцы восхваля́ху Тя Христе́, я́ко победи́теля,/ зову́ще Ти днесь: оса́нна Сы́ну Дави́дову./ Не ктому́ бо, рече́, закла́ни бу́дут младе́нцы, за Младе́нца Мари́ина,/ но за вся младе́нцы и ста́рцы, Еди́н распина́ешися./ Не ктому́ на нас вмести́тся меч:/ Твоя́ бо ре́бра прободу́тся копие́м./ Те́мже ра́дующеся глаго́лем:// благослове́н гряды́й Ада́ма воззва́ти.

 

Песнь 7:

Кано́н пра́здника, глас 4:

Хор:

Ирмо́с: Спасы́й во огни́ Авраа́мския Твоя́ о́троки,/ и халде́и уби́в,/ я́же Пра́вда пра́ведно уловля́ше,/ препе́тый Го́споди,// Бо́же оте́ц на́ших, благослове́н еси́.(Дважды)

Чтец:

Предыдущая статья:Припев: Сла́ва Тебе́, Бо́же наш, сла́ва Тебе́. Следующая статья:Припев: Сла́ва Тебе́, Бо́же наш, сла́ва Тебе́.
page speed (0.036 sec, direct)