Всего на сайте:
236 тыс. 713 статей

Главная | Религия

Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху и ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.  Просмотрен 19

Седа́лен пра́здника, глас 1, подо́бен: «Ка́мени запеча́тану…»:

Восхвали́те согла́сно лю́дие и язы́цы:/ Царь бо а́нгельский взы́де ны́не на жребя́,/ и гряде́т хотя́й на Кресте́ порази́ти враги́, я́ко си́лен./ Сего́ ра́ди и де́ти с ва́ием взыва́ют песнь:/ сла́ва Тебе́ прише́дшему Победи́телю:/ сла́ва Тебе́ Спа́су Христу́:/ сла́ва Тебе́ благослове́нному,// еди́ному Бо́гу на́шему.

 

Полиеле́й:

Хор: Хвали́те И́мя Госпо́дне, хвали́те, раби́ Го́спода.

Аллилу́иа, аллилу́иа, аллилу́иа.

Благослове́н Госпо́дь от Сио́на, живы́й во Иерусали́ме.

Аллилу́иа, аллилу́иа, аллилу́иа.

Испове́дайтеся Го́сподеви, я́ко Благ, я́ко в век ми́лость Его́.

Аллилу́иа, аллилу́иа, аллилу́иа.

Испове́дайтеся Бо́гу Небе́сному, я́ко в век ми́лость Его́.

Аллилу́иа, аллилу́иа, аллилу́иа.

 

А́нгельский собо́р…… не поется.

 


Велича́ние пра́здника:

Духове́нство: Велича́ем Тя,/ Живода́вче Христе́,/ оса́нна в вы́шних,/ и мы Тебе́ вопие́м:// благослове́н Гряды́й во и́мя Госпо́дне.

Хор: Велича́ем Тя,/ Живода́вче Христе́,/ оса́нна в вы́шних,/ и мы Тебе́ вопие́м:// благослове́н Гряды́й во и́мя Госпо́дне.

 

Псало́м избра́нный:

Го́споди, Госпо́дь наш, я́ко чу́дно и́мя Твое́ по всей земли./ Я́ко взя́тся великоле́пие Твое́ превы́ше небес./ Из уст младе́нец и ссу́щих соверши́л еси́ хвалу́./ Враго́в Твои́х ра́ди, разруши́ши врага́ и ме́стника./ Запрети́л eси́ язы́ком, и поги́бе нечести́вый./ Ка́мень, его́же небрего́ша зи́ждущии, сей бысть во главу́ у́гла./ От Го́спода бысть сей, и есть ди́вен во очесе́х на́ших./ Госпо́дь в Сио́не вели́к, и высо́к есть над все́ми людьми́./ Та́мо сокруши́ кре́пости луко́в./ Слы́ша и возвесели́ся Сио́н, и возра́довашася дще́ри Иуде́йския./ Возвести́ти в Сио́не и́мя Госпо́дне, и хвалу́ Его́ во Иерусали́ме./ Я́ко Бог спасе́т Сио́на, и сози́ждутся гра́ди Иуде́йстии./ Тебе́ подоба́ет песнь, Бо́же, в Сио́не, и Тебе́ возда́стся моли́тва во Иерусали́ме./ Благослове́н гряды́й во и́мя Госпо́дне, Бог Госпо́дь, и яви́ся нам./ Соста́вите пра́здник во учаща́ющих до рог олтаре́вых./ Во дво́рех до́му Госпо́дня, посреде́ тебе́, Иерусали́ме./ Воцари́тся Госпо́дь во век, Бог твой, Сио́не, в род и род.// Хвала́ Его пребыва́ет в век ве́ка.

Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху и ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Аллилу́иа, аллилу́иа, аллилу́иа, сла́ва Тебе́ Бо́же. (Два́жды)

Духовенство: Аллилу́иа, аллилу́иа, аллилу́иа,// сла́ва Тебе́, Бо́же. (Еди́ножды)

Предыдущая статья:Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху и ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь. Следующая статья:Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху и ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.
page speed (0.0306 sec, direct)